bonus
media partner

Share
Go down
gandra
Global Moderator
Number of messages : 3588
Points : 8611
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 49
Residence Country : Serbia
View user profilehttps://www.mql5.com/en/users/drgandrahttps://www.fxjunction.com/profile/gandra/account/I

ma1 Re: тема о свему и свачему

Today at 12:16 pm
ИИИИИИИИИИИИИИИ,

још један рачун је одуван у вечна ловишта. Случај исти као и у предходна  мислим три пута. Само сада је у питању Ex1. робот. Наиме робот има аутоматску калкулацију лота исто као и Португалац и Португалац2. Рачун од 10К УСД је опет одуван на валутном пару USDTRY. Робот је отворио 5К лот на buy позицији и отишао у минус  - 83 000 долара. Експер1 је аутогенерисан ровот, са измењеним кодом, без промена у главном трејдинг фримворку. Само неке сигнал класе, и томе слично. Португалци један и два су сасвим другачији концепт.  И ако сам мислио да сам нешто сјебо са кодом , ипак изгледа да нисам. Шта се дешава са  долар турска лира и евро турска лира ,сам Бог зна?

Зато и тестирам роботе на овај начин како бих уочио све мане. Стога Експерт2 нема аутоматску калкулацију лота ,као ни нови RedHotChiliEA који је доступан на мом гитхаб профилу већ има фиксни ризик. Што се тиче овог задњег робота биће упошљен данас током дана ,само да испребацујем еxe фајл. Ex1 ће претрпети промене и добиће фиксни ризик, ових дана. Бићете обавештени о томе.

Ево и слике са демо рачуна који је одуван:

[You must be registered and logged in to see this link.]

У питању је Токио4 сигнал, ево и линка од сигнала па погледајте:https://www.mql5.com/en/signals/634723

Докле овако? Па све дотле док не направим оно што желим, и док не будем сигурна 99,99% у финални производ, роботи неће бити упошљени ни на један реални рачун.  Јер једно је тестирање и оптимизација, друго реално трговање. 

Да, још нешто. При крају је велики мамутски пројекат Cyber. Наиме у питању је Робот који има интегрисане 54 стратегије, које пружају могућност креирања неограниченог броја комбинација, ко зна можда и преко девет милиона, јер свака стратегија има инпуте па ако само промените један инпут, па сад ви видите. Број могућих стратегија које можете исконбиновати  би требало бити можда око 3 000 хиљаде, ваљда. Робот саджи стратегије на основу индикатора и стратегије које су креиране на основу шаблона јапанских свећа. Cyber робот би требало бити комплет готов до краја  ове недеље. Затим следи оптимизација, па тестирање, и ангажовање на неком од демо рачуна. Где ће те имати могућност да пратите његов рад. Кад ће бити на маркету, појма нема? Највероватније пре њега ће изаћи Португалац један и два. Цена ће бити негде испод 500 долара за сваки, а рента негде око 50 до 70 долара месечно, не знам сад видећу?

 Ето толико за данас. Пратите ЗЛАТО, јер цена расте, препорука buy.

Одох 
      bad boys
gandra
Global Moderator
Number of messages : 3588
Points : 8611
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 49
Residence Country : Serbia
View user profilehttps://www.mql5.com/en/users/drgandrahttps://www.fxjunction.com/profile/gandra/account/I

ma1 Re: тема о свему и свачему

on Sat Sep 21, 2019 12:42 pm
Поздрав свима,

И тако, још једна трејдинг недеља је прошла и сад треба да сумирамо резултат. Данас имам времена, тако да ће бит пар занимљивих тема. Такође објавићу комплетан код од два нова робота Ex1.mq5 и Ex.2.mq5, а што сам обећао давних дана. Ово су ауто генерисани роботи али са мало измењеним кодом у пар линија, и урађеном комплетном оптимизацијом,  на коју сам потрошио пар долара. Роботе сам почео  да користим и ја на неким тест демо рачунима. Што се тиче оптимизације она је урађена на валутном пару ЕУРУСД на Х1 временском опсегу. Сад, ја сам роботе пустио у рад и на другим валутним паровима. Јебига, по правилу би требало да урадим оптимизацију за сваки валутни пар и на одговарајућем  временском опсегу на ком планирам да тргујем. Међутим желим да видим како ће се роботи понашати са овом постојећом оптимизацијом,итд...

Значи да сумирамо што се тиче робота. Оптимизација је урађена комплет за ЕУРУСД - Х1, и подешена у коду, тако да нема потребе да радите додатну оптимизацију ако намеравате да тргујете са овим валутним паром на поменутом временском опсегу. Коменари у вези ових робота биће објављени у друге две теме, а код можете преузети са мог гитхаб профила, касније јер још није објављен.

Што се тиче актуелних сигнала, и рачуна на којима тестирам роботе, притискам их максимално, јер желим да видим понашање и могуће грешеке приликом кодирања. А то могу само у реал моду на неком од демо рачуна и код различитих брокера. Роботе сам пуштао на доста рачуна које сам отворио у задње време. И код неких брокера роботи раде код неких не. Зашто појма немам? Тако да се избор сузио за мене проверене компаније код којих сам и раније трговао на мт4 рачунима.  Отворио сам и неке нове мт5 демо рачуне, такође код компанија где сам већ регистрован поодавно и где све шљака.

Даље,што се тиче робота. Три демо рачуна у висини од 10К УСД сам одувао за мање од секунде на валутним паровима EURTRY,USDTRY, и XAUUSD.
Роботи имају интегрисану аутоматску калкулацију лота, која калкулише висину лота по сваком налогу у однусу на слободна средства и дозвољену маргину. Ризик који сам подесио је био 1% по сваком новом налогу за трговање. Десило се то да је робот на поменутим паровима отворио 10К лот и отишо у минус преко милион долара, што нује нормално. Стога сам одлучио да је ипак боље да коначна верзија Португалца један и два , јер има две верзије, нема ову опцију, већ да се величина лота додаје ручно. Јер када се тргује са правим новцем и ако се слични сценарио деси, можете да се жалите управи водовода. То вам је исти сценарио као када је пре пар дана играла Црвена Звезда и Инђија. И сад гледамо утакмицу ја, мој буразер оба звездаши као и мој ћале окорели партизановац, хахаха. И сад Инђија много боља и води један нула. Ја кажем буразеру , јебига бољи су има да изгубимо утакмицу, јер 85 минут тече. А он ће на то , ма има још да се игра, хахаха. Кад гле чуда у року од минут , судија свира два једанестерца за Црвену Звезду и тако победимо. Ћале јебе матер судији, и коментарише, ма знао сам мора ду буде пенал за зведу под обавезно. 
И тако, нема везе што си бољи, јер мора да победи гори, и нема коме да се жалиш. Да бих избегао непредвидив сценарио има да уклоним аутоматску калкулацију под обавезно. Ако ме пратите можете да видите мој коментар поводом овога на МQL5 на мојој страници, у објавама са снимком екрана, и коментаром. То је још један од разлога зашто притискам роботе овако јако. И то би било то, идемо на нову теме , јер дан иде...
bad boys   Чек да наручим и кафу
gandra
Global Moderator
Number of messages : 3588
Points : 8611
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 49
Residence Country : Serbia
View user profilehttps://www.mql5.com/en/users/drgandrahttps://www.fxjunction.com/profile/gandra/account/I

ma1 Re: тема о свему и свачему

on Sat Sep 14, 2019 11:53 pm
Поздрав свима,

Где сте бре трејдери шта има ново. Ја замало да сјебем тест рачун BabooUnge са  роботм ultimate hunter којег сам извуко из нафталина ове недеље. Мада прича још није готова ,па можда се то заиста и деси. Што се тиче Португалца он је на сигналу Tokyo, у фул аутоматском моду трговања. Има и неких позитивних резултата, па ако желите да видите шта се дешава  клик на линк и погледајте, шта друго да вам кажем. Што се тиче сигнал логике доћи ће до малих измена ,надам се позитивних. Нешто сам мењао, и сад имам мало боли резултат. Ево и графикона са задњег теста, од мало пре.
[You must be registered and logged in to see this link.]

Ево и ивештаја:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Мислим да се овде мало боље види:
[You must be registered and logged in to see this link.]

Прешли смо милионче. Сад, опет јебига ко зна, видећемо? Што се тиче робота који тргује на сигналу Токио он и даље има стару сигнал логику. До измена сигнал логике ће доћи , то је сигурно, али имам још неке идеје које намеравам да скуцкам, тако да за све треба време. Па још док све испеглам , брате мили , одужило се, ваљда ће све бити готово до зиме, хахаха. Јебига не могу да пустим робота тек тако , поготово што намеравам да тргујем са њим и да га рентам на маркету. Да намеравам да само рентам робота, продаја јок море.

Што се тиче нове анализе за наредну недељу биће колико сутра објављена. Ако будете слушали мене , оде маст у пропаст, хахаха. Ето за вечерас толико , одох.
bad boys
gandra
Global Moderator
Number of messages : 3588
Points : 8611
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 49
Residence Country : Serbia
View user profilehttps://www.mql5.com/en/users/drgandrahttps://www.fxjunction.com/profile/gandra/account/I

ma1 тема о свему и свачему

on Wed Sep 11, 2019 2:05 pm
Де сте трејдери пропала нацијо,

Није ме одавно било, па рекох данас имам времена да вам се јавим и урадимо неке анализе  за одређене валутне парове  која ће бити објављена у другој теми, као и да вам пренесем шта има ново. Па нисмо седели скрштених руку ,то је једно. Посао око развоја софтвера- читај робота је веома велики. Тако да се родило много идеја и пројеката који су у развоју, пројеката који су покренути па били тотално заборављени, као и пројеката који су почети  давних дана , и сад појма немам шта сам хтео са њима да урадим.

СТОГА!!! моји пријатљи одлучено је на вишој  разини како би рекли Хрвати , да се почне са документовањем сваког пројекта. Јебига велики посо, знам. Али паметнији су тако одлучили. Сад прво куцкање , па онда развој. Елем јутрос сам пронашао неке роботе које сам урадио до некле а затим сметнуо с'ума, и тотално заборавио. Зато ова идеја је сасвим океј. Пишемо , договоримо се, и онда радимо.  За ову ацију користим  " google docs ", који је одлична бесплатна опција. Има све што вам треба ако радите са неким или ако радите са читавим тимом. Пратите измене,можете да коментаришете и четујете, као и да расподелите одређене задатке,итд.

Што се тиче робота, нисам ништа овде објавио, у скорије време, јер једноставно нисам имао времена. Чини ми се да сам обећао неке аутоматски креиране роботе за МТ5 платформу.Биће ускоро. Време ми отишло на Португалца , којег сад можете да пратите на моја два сигнала  BabooUnge , и Tokyo, а који су окачени на врху главне странице. Португалац је готов , скоро готов, јер увек ми се роди нека идеја , и ајд да додам још ово, да изменим оно. Ово , оно и у курац красни , никако да робота приведем, крају.  Чек да вам покажем задње резултате са тестирања. А пре тога за све оне који  незнају, препоручујем  МТ5 платформу коју морате искључиво да преузмете са mql5  : [You must be registered and logged in to see this link.]  , јер  вам пружа изузетне могућности за тестирање и апдејтује се скоро па сваке недеље. Ово је нови интерфејс:
[You must be registered and logged in to see this link.]

А сад идемо на задње резултате теста од Португалца:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Овде сам исекао добар део иѕвештаја јер не могу да вам покажем подешавања , и тако то. А ево и графикона:
[You must be registered and logged in to see this link.]

Него, јер се сећате како је овај пројекат почео.Први и прелиминарни код је објављен овде на форуму. Такође тај код је и даље видљив на мом GitHub профилу на следећем линку: [You must be registered and logged in to see this link.]

Такође на профилу сам објавио још кода , односно робота, од којих се неки од њих налазе и на овом форуму. Што се тиче нових пројеката , биће , али ће бити објављени на гит хабу.На форуму само коментари и тако то.  Такође да вас подсетим да имате један сјајан мали робот на мом профилу са индикатором а зове се :  Тренд ЕА.  Робот јесте мали али има велики, велики потенцијал. Ја планирам да индикатор као и сигнал од овог робота инкорпорима  у Мулти Португалца верзија два. Да, да , већ постоји и оперативан је. Као што и сам назив каже биће то брука робот. Имаће прегршт опција , избор сигнала, временско подешавање, можда убацим и који неурон. Што се тиче избора сигнала. Биће омогућено да се бира између сигнала који своју стратегију заснивају на индикаторима и сигнала који своју стратегију заснивају на priceaction стратегијама којих ће такође да буде неколико. И тако, о томе толико. Имао бих још да куцкам ,али идем нам време , а обећао сам анализу, тако да идемо сад на тај део нашег форума.
Sponsored content

ma1 Re: тема о свему и свачему

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum