iq option
promotion

Banx broker
Advertisement
Share
View previous topicGo downView next topic
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Fri Oct 06, 2017 3:15 pm

Pozdrav svima,

Danas ne trgujem vise. Suvise je klizavo.Do drugog zadatog cilja mi treba jos 5.29 eura tacno. Pokusao sam da ih napravim precicom ali umalo da me to kosta celokupnog balansa. Ja kad rizikujem, rizikujem sve, nema kod mene cile mile. Evo i slike sa platfome od malo pre, gde sam bio u debelom minusu na dva naloga. Sto je opet protivno mojim pravilima. Al rekoh da napravim na brzaka 7-8 evrica i to je to,al neda mi se:Kao sto se vidi iz prilozenog minus ko kuca,na dva naloga. Jedan na eurusd otvoren sa 0.01 obimom, i jedan na gbpusd otvoren sa 0.03, a sto me je moglo dovesti do nule. U jednom trenutku je proradila velika volatilnost na gbpusd, ode nalog u minus 10 evra i minus na eurousd 2.10 mislim ukupno skoro pola. Nisam zatvorio ni jedan nalog cekao sam pa sta bude. Posle izvesnog vremena opet velika volatilnost ali sada na eurusd pa zatim koji sekund i na gbpusd, sto me je spasilo tako da ukupan plus za danas iznosi 2.05 eura. Moja prva greska dva naloga koja su izlozena dolaru. Druga greska preveliki obim trgovanja sa malo novca. Pozitvini ekonomski izvestaji koji imaju srednji uticaj na dolar su uticali na ovu volatilnost bar po mom misljenju,  a to su : Average Hourly Earnings (YoY),i Labor Force Participation Rate. U svakom slucaju sve sam blizi  drugom zadatom.

Jos jedna informacija koja bi vam bila znacajna je implementacija MT4 i MT5 platfome na vebsajt, koja je ful operativna. Platforma je preuzeta sa MQL5 vebsajta i šljaka sa svim kompanijama koji koriste usluge MetaQuote kompanije.
Evo i mog primera logovanja na platformu:

Kompletnu istoriju trgovanja od ove nedelje mozete videti na mom signalu. Ponovo se vidimo u ovoj temi naredne nedelje,odoh.
bad boys
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Fri Oct 06, 2017 7:25 pm

Čisto da overim integrisanu veb platformu,otvorio sam jedan prodajni nalog na eurusd jer mislim da je dobra prilika za jedno kratko sell.

bad boys

gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Sun Oct 08, 2017 11:39 am

Pozdrav svima,

Mala analiza, moglo bi se reci od svega po malo. Kao sto ste mozda primetili ja tgujem kontra svim pravilima. Moj nacin rada je veoma emotivan, vuce me zelja i pohlepa, kao i spremnost na veliki rizik. Ja rizikujem u trenutku sve sto imam ako mislim da ce to da mi donese profit. Ima dosta tekstova kako trejder treba da se ponasa kada trguje. Tekstove mozete naci ili ovde na ovom forumu ili na nekom drugom, i u svima pise kontra od mog nacina rada. Kada mi nije dan kako treba po pravilu ako tgujem gubim novac. A ako mi je bioritam ok tada je takodje ok. Nikada ne zalim za propustenim prilikama jer godine iza mene mi kazu da ce uvek biti dobrih prilika, bar toliko sam naucio.

A sada mala analiza ulaza na eurusd od ove nedelje. Svi koji su me poslusali i otvorili jedan prodajni nalog nema zasto da se sekiraju. Po mom misljenju a i misljenju mnogih drugih cena za ovaj valutnio par ide na dole. Pogledajmo dva grafa:

u pitanju je D grafikon na kom se jasno vidi proboj kanala sa potvrdom. U svakom slucaju moze doci do male korekcije ali neminovno cena na eurusd pada.Ovde se vidi zona u kojoj ce sigurno cena za ovaj valutni par da pada. Sta moze poremetiti ovaj pad pogledajmo na sledecem snimku ekrana iz nase nove virtualne sobe za trejde:


Ovo su dogadjaji koji nas ocekuju sutra, pa videcemo? Kao sto se moze videti iz prvog grafa ja sam ostavio otvoren sell nalog na eurusd jer iskreno ocekujem pad cene bar do linije od 0.5 sa drugog grafa. Ne verujem da cu drzati dotle otvoren nalog , jer imam suvise mali balans, ali kao sto rekoh iskoristicu predvidjenu zonu pada za nekoliko naloga , koji mogu biti ili kupovni kada su korekcije u pitanju ili prodajni. Glavni akcenat je na prodaji , pa videcemo sta nam donosi sledeca nedelja. Sto se tice aktuelnog naloga cim budem u profitu zatvaram.

Virtualna soba za trejdere
je ful operativna ali nije jos uvek zavrsena jer planiramo da u narednom periodu dodamo jos neke korisne stvarcie kao sto je heat map, buy/sell signali za valutne parove ,kripto valute,akcije, itd. Videcete bice tu jos mnogo zanimljivih stvarcica. Softver za MT4 i MT5 platformu je preuzet od MetaQuote kompanije , a druge korisne stvarcice od TradingView kompanije. Po mom i nasem misljenju kavalitet postavljenih alata je vrhunski je je TradingView jedan od lidera sto se ovoga tice kao i nama dobro poznata MetaQuote kompanija cije platforme koristimo. Toliko za sada odoh.
bad boys

gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Fri Oct 13, 2017 8:36 pm

Dobro veče svima koji prate ovu temu,

Nisam se javljao ovih dana,dok ne ostvarim moj drugi zadati cilj, a to je 30 eura. To je se desilo pre pet minuta tako da cu sada uraditi malu analizu mog trgovanja na mom racunu kod NPBFX forex brokera. Bilo je tu previse rizika, koji je pretio da mi oduva racun,strpljenja, promasenih ulaza, a bogami i nerviranja i to poprilicno. Na primer sinoc sam bio u bezizlaznoj situaciji kada sam napregao svoj balans do maksimuma. Jer kao sto ste mozda i primetili evro-dolar je se kretao sumanuto gore dole kao na toboganu.Vrhunac tog i takvog kretanja je bio danas.Opet uspeo sam nekako da se izvucem i da dosegnem moj drugi zadati cilj od trideset eura.

Sledece nedelje pocinjem svoj pohod ka trecem zadatom cilju od pedeset eura. Koliko vrememena ce mi trebati ne znam ni sam. Na sledeca dva grafa cu vam pokazati situaciju na evro-dolaru od danas. Ovaj nalog koji je bio u toku dana u minusu oko 4 eura mi je u vecernjim satima doneo potreban novac do mog drugog cilja. Preokret u kretanu se desio u popodnevnim satima tako da sam strpljivo cekao i skinuo profit u pravom trenutku.Da se preveliki rizik ne isplati, govore nam i ova dva grafikona. Na ovom sell nalogu moj obim trgovanja je bio svega 0,01 lot a sto mi je omogucilo da cekam razvoj dogadjaja. Da li da peglam minus u koliko cena nastavi svoj put ka vecim vrhovima, ili da cekam da cena padne a sto je se i desilo pre pola sata i tako zatvorim ovaj nalog u plusu.Kao sto sam naglasio u ovoj temi ranije. Bice ovo krvav i tezak posao, jer moj krajnji cilj je hiljadu eura. O vremenu koje mi je potrebno za moj krajnji cilj necu ni da razmisljam. A sada pogledajmo moju kompletnu istoriju trgovanja.

Statemene:
Na sledecim grafikonima mozemo videti nivo rizika kojim je bio izlozen moj racun kao i kretanje mog balansa.

Stattistika sa BabooUnge signala na MQL5 :
Sto se mene licno tice ova radna nedelja je zavrsena. Toliko za sada, odoh.
bad boys
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Thu Oct 19, 2017 8:12 pm

Pozdrav svima koji me prate,

Kao sto mozete videti sve sam blize svom trecem cilju a to je pedeset eura na mom signalu BabooUnge. Ime signala sam sasvim slucajno odredio jer nisam imao pravu ideju ali ispostavilo se da je u pitanju rec na Arapskom. Sto se tice trgovanja jos uvek je visoko rizicno jer u pitanju je sasvim mali balans na trejding racunu a sto je podlozno velikom riziku prilikom trgovanja i ako trgujem sa mikro lotom. Evo pogledajmo jednu situaciju od jutros na prime:


Kao sto mozete videti u pitanju je jedan moj ulaz na eurusd na trideset minutnom grafikonu. Sve analize od jutros nisu predvidele ovakvo kretanje cene za ovaj valutni par. Sto se tice negativnih ekonomskih vesti koje bi prouzrokovale nagli pad i to u roku od 15 minuta nije ih bilo. Jedostavno mozemo zakljuciti da je ovo scam ulaz kao i pre neki dan kada je se cena zakucavala ka visim vrhovima i to isto u roku od desetak minuta. U koliko je obim trgovanja nisko rizican u tom slucaju balans ce da izdrzi nagli pad ili nagli rast cene. U koliko ste prisutni na platformi moze se lako hedzovati pozicija u kontra smeru sa jos jednim nalogom tako da pokupite profit u kontra smeru a onda cekate da se cena katapultira u predvidjenom smeru kretanja za taj dan.  

I poredi malih problema ako tako mogu reci ja sam uspeo da uvecam svoj balans za dodatnih par eura i priblizim se trecoj meti od 50 eura. Ne verujem da cu tokom sutrasnjeg dana to i uspeti ali tokom naredne radne nedelje to je sasvim moguce. Kompletnu istoriju trgovanja imate na mom signalu a kada ispunim zadati cilj prikazacu je i ovde, kao prosli put. Za sada toliko, pratite BabooUnge signal u koliko vas zanima jer nemam vremena da svaki dan postavljam teme na forumu. Odoh...
bad boys
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Thu Oct 19, 2017 8:45 pm

Kretanje cene na valutnom paru eurusd petnestominutni grafikon. Kao sto vidite Autočartis EA je prepopoznao odredjeni patern i predvideo kretanje cene u okviru njega/paterna. Sad koliko je taj scenario realan ostaje da vidimo. U svakom slucaju ovo je jedna od mogucih ideja za ulaz.Mozda i iskoristim nesto od ovoga, videcemo?
bad boys
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Fri Oct 20, 2017 12:36 pm

Pozdrav svima,

I ako nisam planirao nesto veliko da trgujem danas, ipak sam promenio misljenje. Otvorio sam dva sell naloga na eurusd, i ako nesto malo ranije nego sto je trebalo, ipak cenim a i analize govore da ce ovaj valutni par da pada do odredjenje cene od 1.1760. Slika aktulena dva naloga sa moje platforme:


Malo sam povecao rizik jer je jedan nalog otvoren sa obimom od 0.03 mikro lota a sto je za ovaj nivo balansa prilicno riskantno. Analiza sa fibo lukom:


I TC analza od pre par minuta:


U koliko se ispune ova ocekivanja kretanja cene u tom slucaju inkasiram dodatnih par eura na moj postojeci balans , a u koliko ne onda peglanje naloga.
Toliko za sada odoh.
bad boys
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Fri Oct 20, 2017 3:57 pm

Poštovani prijatelji,

Ova radna nedelja za mene je zavrsena. Uspesno sam zatvorio dva naloga sa ne bas velikim profitom zbog moje brzoplete  odluke.Rano sam usao u poziciju , a trebalo je da sacekam da se zavrasi up korekcija ( crvena linija na grafu ) pa tek onda da otvorim prodajne naloge. Profit je profit, ja sam zadovoljan, pa prema tome vidimo se sledece nedelje u ovoj temi ponovo.

bad boys
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Date of Entry : 2013-01-13

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Sun Oct 22, 2017 10:52 pm

Dobro veče svima koji prate ovu temu. Azijska sesija jos uvek nije aktivna pa rekoh da pre pocetka sesije iznesem svoje misljenje o kretanju cene za valutni par EURUSD. Da pogledamo graf:


veliki format slike OVDE

Mozda sam u pravu a mozda i ne u svakom slucaju glava i ramena obrazac je skoro pa zavrsio svoje formiranje. U pitanu je D grafikon. Kako trgovati? Pa bice UP korekcija od prilike bar po mom misljenju.
Evo i  15M i 30M grafa sa moje platfome::A zatim sledi nastavak odnosno pad cene do neck linije sa prvog grafa. Moj koncept trgovanja se zasniva na dnevnom nivou jer jos uvek moj balans mi ne dozvoljava swing trgovanje. Takodje ja jos uvek ne koristim stop loss u mojim nalozima jer kada trgujem i imam aktivne naloge ja se ne pomeram od platforme i na taj nacin odredjujem koliki gubitak mogu da podnesem. Moj najgori trejd je bio - 7 eura. Sto se tice postavljanje trailing stop-a, skoro uvek je podesen kada sam u plusu na nalogu i kada ne zelim vise da pratim trgovanje. Kao sto mozete videti u mojoj istoriji trgovanja, mnogo puta je reagovao Sl u tom slucaju.

A sada da se vratimo na eurusd i prilike za potencijalni ulaz. Ja planiram jedan sell ulaz koji cu drzati skoro ceo dan pa sta bude i nekoliko malih ulaza kupi/prodaj , u zavisnosti od korekcije.Svi moji dobri ulazi su bili bazirani na 5M i 15M grafu, pa cu u tom slucaju posmatrati  kretanje cene na 5m i15m i uci u pravom trenutku, bar se tako nadam. Cesto mi se desava da udjem rano , pa onda trpim bespotreban gubitak kao pre neki dan, jer nisam ima zivce da cekam zavrsetak korekcije. Eto sta da vam kazem dalje, pravi signal nemam samo analizu. 

Sto se tice BabooUnge signala objavio sam mali opis. Cisto da ne bude prazno polje. A sto se tice NPBFX brokera za sada je sve u najboljem redu i moja su topla preporuka. Za one koji ne znaju nista o ovoj kompaniji  to mogu saznati na stranici publikacija : NeftePromBank Forex Broker. Broker ce uskoro dobiti i Cysec licencu pored ove koju ima i nudice usluge i EU klijentima. Ovo je jedna od tri kompanije ciji je osnivac jedna od Ruskih banaka. U koliko ne racunamo Sber banku koja je usla sa svojim kapitalom u eToro. Sto se tice ruskih kompanija imamo NPBFX(snivac  NefteProm banka), AlfaForex( osnivac Alfa banka)  i BKS brokera ( osnivac BKS banka). Eto toliko od mene za sada odoh.
bad boys
avatar
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Points : 7637
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 47

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Mon Oct 23, 2017 11:55 am

Dobro jutro svima koji prate ovu temu,

Od jutros samo kratko buy/sell, jer jos uvek nije dosao trenutak za jedan dug ulaz do kraja dana. Razmisljao sam o tome sinoc, ali sam ipak odustao. Evo i grafikona sa primerima kupovine i prodaje sa moje platforme.
Kupovni nalozi:Prodajni nalozi:Profit je profit ma koliki on bio. Za mene je veoma vazno da pocnem novu radnu nedelju sa profitom.Kao sto vidite cena se necka, i ostaje mi samo da cekam pravi trenutak za jedno dugo sell. Za to vreme samo kratki ulazi dolaze u obzir. Toliko za sada odoh.
bad boys
avatar
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Points : 7637
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 47

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Mon Oct 23, 2017 8:57 pm

Dobro veče svima koji prate ovu temu.

Danas je bilo uff. Iskreno nisam planirao ovoliko dugo da trgujem ali eto. Moj račun je se uvećao za oko 25% što je prilično kul. Danas je bilo čitavih 12 naloga plus jedan koji je još uvek aktuelan. Sada ću malo da kudim brokera , jer sam malo ljut. Naime ostavio sam platformu bez nadzora jedno izvesno vreme i podesio TS na 15 poena sto je minimalna osnova. Rekoh ako udjem u plus nek se zatvori sa bilo kojim profitom jer sam malo i umoran. Kad sam se vratio pogledam ja moj trejling stop nije reagovao. Šta se desilo nem pojma. U glavnom to je činjenica.Evo i snimka ekrana:

E sad šta je tu je dok se ne zatvorim nema spavanja ili ću da ga ispeglam kao i neke naloge od danas. U pitanu je jedan prodajni nalog sa obimom od 0,03. Vidite tu je problem i zato sam ljut. Jer je u pitanju otvorena visoko rizična pozicija. U svakom slučaju ja ću sa ovim nalogom izaći na kraj makar čekao do jutra. Kada sumiram današnji dan plus, odoh.
bad boys
avatar
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Points : 7637
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 47

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Mon Oct 23, 2017 11:09 pm

Jebmti ovaj bag sa trejling stopom. Ovako prodajni nalog nisam zatvorio jer A robot ocekuje pad cene do odredjene zone. Robot je instaliran na mojoj drugoj mt4 platformi jer npbfx ne nudi ovu mogucnost. A evo i grafa:


Trziste je trenutno mrtvo. Kad pocne Azijska sesija mozda i bude malo vecih aktivnosti. U svakom slucaju ocekujem pad cene. Moje misljenje je da ce se zatvoriti desno rame od paterna koji sam vam pokazao u tekstu iznad ovoga. Sad buducnos ne mogu predvideti 50:50 da ce tako biti. Nalog ostaje:

Odoh,
bad boys
avatar
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Points : 7637
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 47

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Tue Oct 24, 2017 9:38 pm

Dobor vece svima koji me prate,

Ode 30 evra. Moja frustracija je pocela juce kada se nije aktivirao TS. Kada mi se poremeti plan onda gresim.Ako ne dam  evor dacu tridest, to je to.
Istorija od danas:Krvi sam samo ja, i moj ego. U svakom slucaju videcu sta dalje? Mozda povucem novac i startujem sa drugim brokerom sa malo vise novca.Licno me nije briga za 30 evra vec sto upropasti signal.Razmislicu sta dalje pa javljam. Odoh.
bad boys
avatar
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Points : 7637
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 47

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Tue Oct 24, 2017 9:51 pm

Okej drugari,

Preostali novac je povucen, to jest moj novac koji sam ulozio u ovaj signal. Evo i snimka ekrana iz mog kabineta:


Kada sam deponovao sredstva, novac je bio u roku od 5 minuta na mom trejding racunu. Sada videcemo koliko traje povlacenje da li ce trajati isto toliko ili malo duze. U svakom slucaju ovaj signal je mrtav, ali ziveo novi signal. Koji , to ce te tek videti. Mozda ostavim staro ime a mozda i ne.
bad boys
avatar
gandra
Global Moderator
Global Moderator
Number of messages : 3637
Points : 7637
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 47

Re: BabooUnge MQL5 Trejding Signal

on Wed Oct 25, 2017 10:02 am

Dobro jutro svima,

Novac koji sam povukao tokom noci na moj skrill racun je tu . Sada sam proverio postu i imam info od skrilla o prilivu sredstava. Moja cestitka za NPBFX. Jedino ne mogu da zaboravim ne aktivirani trejling stop, koji je prouzrokovao moje nerviranje i oduvavnje  novca u vecna lovista. Realno kada sumiram ja sam sve bio u pravu sto se tice kretanja cene ali trziste kaznjava ovakve trejdere kao sto sam ja, koji trguju visoko rizicno. Evo i male prezentacije:


Eto za par desetina minuta trziste pocisti trejdere slicne meni. U svakom slucaju moj novac sam povukao ali zato sav zaradjeni novac je otisao. Iskreno ja sam kriv 99% jer uvek postoji opcija da sprecite gubitak. Ako ne das dolar danas, daces deset sutra. Mozda se i vratim ovom mom racunu u nekom buducem periodu i pocnem ponovo da trgujem sa ovim brokerom. Nisu losi to moram da priznam ali eto onaj bag sa trejling stopom, ko zna mozda je greska do platforme mozda ljudi nisu krivi. U svakom slucau ja sam investirao malo vise novca kod druge kompanije. Uslovi su skoro indeticni. Moj novi broker ima malo nizi spred ,mogucnost da ubacite autočartist EA u vašu platformu, i malo veći broj dostupnih nacina za uplate i povlaceje novca. Ali o tome u novoj temi " TOR ".


Odoh..
bad boys
View previous topicBack to topView next topic
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum