iq option
promotion

Banx broker
Advertisement
Share
View previous topicGo downView next topic
avatar
IQ_Option
Number of messages : 176
Points : 997
Date of Entry : 2016-03-03
Year : 37
http://affiliate.iqoption.com/redir/?aff=27972

Vodece Kriptovalute

on Tue Nov 14, 2017 11:42 pm
Bitcoin, Litecoin, kriptovalute, rudarstvo ...
Čini se da se ove nove reči pojavljuju mesecima. Kripto bum je delom zbog činjenice jer se pokazala mnogo veća profitabilnost od tradicionalnh valuta kao sto je  dolara ili evro. Postoji i veliki broj razloga zbog kojih su kriptovalute toliko popularne. One su sigurne, anonimne i potpuno decentralizovane. Za razliku od konvencionalnih valuta, oni nisu kontrolisane ili regulisane nijednim posebnim autoritetom i njihov protok je u potpunosti određen tržišnom potražnjom. Takođe su skoro nemoguće za falsifikovanje zahvaljujući veoma kompleksnom kodnom sistemu koji šifrira svaki prenos, i obezbeđuje se potpuna anonimnost i sigurnost za svakog korisnika. Iako je bitkoin (BTC) praktično najpopularnija kriptovaluta, postoje i mnoge druge dostupe kriptokvalute.Hajde da pogledamo glavne.

Bitcoin i  Bitcoin Cash

Bitcoin je digitalna valuta koja se čuva u jedinstvenom platnom sistemu istog imena, gde nema/ne postoji
kontrolno telo i svi učesnici smatraju se ravnopravnim. Bitkoini se mogu koristiti za kupovinu i transfere ako
se primaoc slaže da primi Bitcoin. Glavna ideja koja stoji iza Bitkoina je potpuna decentralizacija: ni centralna banka, ni vlada, niti bilo koja drugi administrativna organizacija nemože uticati ili kontrolisati Bitcoin. Što se tiče profitabilnosti Bitcoina, to je zaista zapanjujuce.Ovo nije iznenađujuće - uostalom, bitkoin je na samom početku prodat za 0,003 dolara, a sada se trguje na oko 7000 dolara.

Bitcoin Cash je nova valuta koja je nastala forkovanjem Bitcoina  koja se pojavila 1. augusta 2017. Bitcoin cash je skalabilna replikacija prvobitnog bloka sa pojedinačnim blokovima koja je porasla  na 8 MB. Način na koji lanac radi, je umesto stvaranja novog bloka od nule, lanac stvara duplikat blokchain sa istom istorijom. Ono što zapravo znači je da su svi vlasnici bitkoina pre forkovanja sada vlasnici istog iznosa Bitcoin Casha, jer obe kriptokvalute su  imale istu bočnu vezu sve do trenutka forka. Odmah nakon puštanja u rad, Bitcoin Cash je vredeo oko 700 dolara, ali se stabilizovao u rasponu od 250-300 dolara narednih dana.

Dash

Dash ("Digital Cash") je decentralizovani sistem otvorenog plaćanja koji koristi algoritam pod nazivom Darksend koji zadržava transakcije anonimnim. Ova valuta je preimenovana dva puta, od Darkcoin u 2015. i Xcoin u 2014. godini. Dash nudi sve mogućnosti Bitcoina, kao i trenutne i potpuno anonimne transakcije kroz tzv. Masternodes. Masternodes mešaju podatke o transakcijama kako bi izbrisali sve njihove numere, a zatim dobiju procenat vrednosti za transakcije.

Glavne razlike između Dasha i Bitcoina su:

  • Dash transakcije su anonimne.
  • Dash ne koristi jedan, već kombinaciju nekoliko kriptografskih algoritama.
  • Mining Dash troši manje energije.
  • Odluke o daljnjem razvoju sistema donose svi članovi mreže. Dash je totalno decentralizovan, i umesto da se odlučuju od strane pojedinačnih programera, odlucuje se kolektivno od strane mreze. Vrednost ove kriptovalute je presla 1 milijardu dolara u maju 2017.


Ethereum

Ethereum je platforma za kreiranje decentralizovanih onlajn usluga zasnovanih na blockchain-u koji koristi pametne ugovore. To se implementuje kao jedna decentralizovana virtuelna mašina. Razvijen od strane 19-godišnjeg Vitalik Buterina, ova kriptovaluta  je porasla na 18 miliona dolara  svoj ICO u avgustu 2013. i pokrenuta je u julu 2015. godine. Za razliku od drugih kriptovaluta, njeni stvaraoci ne ograničavaju ulogu Etera na isplate, već ga nude kao sredstvo za razmenu resursa ili registraciju transakcija, imovine koristeći pametne ugovore. Konkretno, njegovi programeri imaju specifican naziv Eter "kripto gorivo" za pametne ugovore..

Ethereum Tehnologija  omogućava registraciju bilo kakvih transakcija sa bilo kojim sredstvima koristeći blokchain distributivnu bazu podataka u ugovorima, bez pribegavanja tradicionalnim zakonskim procedurama. Ova mogućnost pruža konkurenciju za postojeći sistem registracije transakcija. Prema magazinu The Economist, tehnologija "pametnih ugovora" označava novu eru u finansijskim tehnologijama.Programeri mogu izdati tokene ili jedinice svoje valute preko mreže blokova. U 2017. godini, Ethereum je porastao za 4000% i postao je druga najveća kriptovaluta nakon Bitcoina.

RIPPLE

Ripple je distributivni sistem plaćanja koji koristi istu kriptovalutu (KSRP) kao internu platnu jedinicu.Pre svega, moramo razjasniti da Ripple nije bitkoin klon, a Ripple tehnologija zasnovana je na potpuno drugačijem konceptu, nazvan "princip poverenja".

KSRP je sličan BTC-u:

  • Ripple je podeljen na veliki broj decimalnih mesta.
  • Takođe se lako prenosi u elektronskoj formi i ima visoku kriptografsku stabilnost.
  • KSRP je zamenljiv i homogen.


KSRP takođe ima prednosti u odnosu na BTC:

  • Transakcije u mreži su mnogo brže.
  • Ripple ima neku unutrašnju vrednost, jer vam omogućava da obavljate transakcije.
  • Ripple novčići su deflacioni, jer ih mreža uništava nakon izvršene transakcije, tako da se ukupan broj KSRP-ova  s vremenom smanjuje. Od 2017. godine, Ripple je rangiran kao četvrta  kriptovaluta u smislu tržišne kapitalizacije.


Litecoin

Litecoin je peer to peer internet valuta koja uključuje isplate sa skoro nula troškova bilo gde u svetu. Litecoin je fork bitkoina, jer su bili iste kriptovalute do 2011. godine. Emitovanje Litecoina, kao i kod Bitkoina, je algoritamski ograničeno. Maksimalna količina Litecoina koja će ući u cirkulaciju je četiri puta veća od maksimalnog broja bitkoina (84 miliona u odnosu na 21). Inicijalna nagrada za svaki blok je 50 Litecoina.

Litecoin blokovi se formiraju 4 puta brže od blokova bitkoina. Njihov tempo emitovanja i kompenzacija je s vremenom sličan. Oko 3/4 svih litecoina će se generisati do 2020. godine. Da li će ova kriptovaluta biti nova norma posle 2017, možda je prerano suditi. Postoji jedna stvar za koju znamo sigurno - ova kriptovaluta će biti dugo u mislima stručnjaka i običnih ljudi.

Ne zaboravite da je prva stvar koju smo kupili koristeći Bitcoin bila pica prodata za 10.000 bitkoina,2009.godine. Vlasnik  picerije je odlučio da veruje u kriptovalutu  i prodaje pice za bitkoine. Ova odluka ga je dovela do najmanje 4.000.000 dolara i pokrenula veliku finansijsku revoluciju. Ako verujete u potencijal kriptovaluta  i blockchain tehnologije, ako želite da obezbedite mesto za sabe u budućnosti gde vladaju kriptokovalute, i ako želite da budete svedoci porekla novog finansijskog sistema, onda je najbolje investirati sada.

Najbolji način za to je i IQ Option platforma, koja je jedna od najvećih platformi za online razmene na svetu. IQ Option svojim klijentima nudi širok spektar kriptovaluta. Stalno rastući broj raspoloživih instrumenata za trgovanje i sve što je potrebno za tehničku i temeljnu analizu, najbolji korisnički interfejs, 24/7 podršku, brze linije za uplate i povlačenje sredstava, i mnogo, mnogo više.

Da li ćete vi i vaša finansijska sredstva nastaviti da rastete zavisi samo od vas. Pridruzite nam se na vreme i obezbedite svoje mesto u buducnosti!Risk Warning: The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose.


View previous topicBack to topView next topic
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum