Forex Stock Exchange Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cyborg Pro
advertisement

Hulk trading robot
advertisement

Predator trading robot
advertisement

Go down
gandra
gandra
Global Moderator
Number of messages : 3789
Points : 10915
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 52
Residence Country : Serbia
https://www.tradingview.com/u/DraganDrenjanin/https://www.mql5.com/en/users/drgandra/seller#products

attention Izaberite najbolji Time Frame za trgovanje binarnim opcijama

Sun 14 Dec 2014 - 22:37

Najbolji Time Frame


Na koji način izabrati vreme za vašu strategiju trgovanja u binarnim opcijama,prikazaćemo vam u narednim primerima i predočiti detaljne informacije o različitim vrstama vremena trgovanja ,uključujući detaljne strategije,uputstva i način trgovanja za različit vremenski period/time frame.

Izaberite vaš omiljeni period trgovanja:
1. 60s,Skalping.
2. Dnevno Trgovanje (15m,do 24 sata).
3. Sving trgovanje.
4. Moćni veliki time frames.
5. Volatilnost + time frames.

60s Trgovanje


Ovaj način trgovanja binarnim opcijama je upravo onakav, kako se od njega i očekuje,istek vremena za binarnu opciju je 60s . U upotrebu je ušao u skorije vreme podržan od pojedinih binarnih brokera.60s trgovanje ima tendeciju da ostane u domenu profesionalnog trgovanja.Jer zahteva detaljnu analizu i razumevanje dubine finansijskog tržišta,kako bi se uspešno koristilo.
[You must be registered and logged in to see this image.] 
60s varijanta trgovanja se razvila u jedan od najpopularnijih alata,pružajući investitorima mogućnost profitiranja od velike volatilnosti povezane sa ključnim ekonomskim vestima i publikacijama.To je zato što objave vesti mogu značajno uzticati na cenu ,pozitivno ili negativno,i promeniti je u roku od par sekundi ili minuta.Takođe treba napomenuti da profesionalni trgovci kada koriste 60s trgovanje ,primenjuju napredne tehnike hedžinga i na taj način povećavaju svoju šansu za uspeh ,i značajno smanjuju nivo rizika.

60s primer:

U očekivanju objave najnovijih statističkih podataka,“ NonFarm Payroll “ ,od odeljenja rada U.S..Vaša fundametalna analiza vam veoma jako sugeriše da će vesti pozitivno uticati na dolar i pogurati ga u bullish trend.Iz tog razloga vi odlučujete da aktivirate 60s,''PUT''binarnu opciju na valutnom paru EURUSD,kako bi ste iskoristili ove pozitivne vesti,(bar tako predviđate).

• Kliknuli ste 60 sekundi dugme na vašoj trejding platformi.
• Opredeliliste se za valutni par EURUSD.
• Vrednost za ovaj valutni par je pri ceni od $1,3700.
• Povratni procenat  je 80% ,a rabat je 15%.
• Vreme je 8,29,30sec.
• Vreme isteka binarne opcije je 1 minut , 8,30,30,sec.
• Vaš ulog je 1000 američkih dolara.
• Aktivirate  ”PUT” binarnu opciju.
• Na isteku vremena za vašu opciju EURUSD je na ceni od $1,3684 ,i vaša pozicija je zatvorena “in the money”.
• Vi ste ukupno sakupili  $1800 ,uključujući i vaš inicijalni deposit od $1000,
• U koliko se EURUSD na isteku vremena zatvori na ceni od  $1,3700,tada se vaša pozicija zatvara “out of the money”,i vi će te primiti rabat u visini od $150.

60s Strategija Podrške i Otpora


Većina sredstava sa kojima se trguje pokazuje sklonost kretanja cene u talasima koji formiraju vrhove i dna u svom kretanju formirajući ključne nivoe Podrške i Otpora.Popularna 60s strategija detektuje kada će cena da se odbije od ključnih nivoa .Nove opcije mogu biti naknadno izvršene u suprotnom smeru od smera u kom je cena napredovala kada se odbije od ključnog nivoa.Na primer GBPUSD 60sekundi grafikon je odličan primer kada treba primeniti PUT i CALL binarnu opciju.U osnovi kad se cena odbije od osnovnog nivoa otpora treba primeniti PUT opciju.Isto tako kada se cena odbije od ključnog nivoa podrške i krene ka gore,treba primeniti CALL binarnu opciju.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vaša osnovna strategija je da indetifikujete opseg trgovanja za određeni vremenski period.Vi morate prepoznati ključne nivoe podrške kada cena pravi najniža dna,i nivoe otpora kada cena pravi najviše vrhove .Primer možete videti iz grafikona iznad.

Kada cena tetsira određeni nivo preporuka je sačekati potvrdu ,da li će cena da se odbije od tog nivoa u vidu jedne sveće ,i na taj način sprečavate lažni signal za otvaranje opcije.Jer cena može i da probije određeni nivo i da nastavi svoj proboj ili može da se vrati u suprotnom smeru posle proboja.Na primer ako je cena testirala gornji nivo otpora i dobili smo potvrdu za kretanej cene na dole onda u tom slučaju otvaramo PUT binarnu opciju u vremenskom intervalu od jednog minuta.Pogledajte kao primer grafikon iznad ,za valutni par GBPUSD.
U ovom slučaju na primer vi ulažete vaših $100 sa povratnim koeficijentom od 75% i kupujete binarnu opciju klikom na PUT.Posmatrajući primer sa gornjeg grafikona cena se kreće na dole u proteklih pet sati.U koliko vi svaki put reinvestirate vašu opciju za dati period vremena ,vaš inicijalni depozit može narasti na čitavih $900.

60s Strategija Praćenja Trenda


Još jedna minutna strategija je doživela veliku popularnost u poslednje vreme i odnosi se na strukturno praćenje trenda.To je zato što takva tehnika konstantnog monitoringa ,omogućava trgovcu ,trgovanje u trendu i na taj način pruža mogućnost iskorišćenja celokupnog potencijala koji imate u tom trenutku.Svi znamo staru poslovicu “ Trend je tvoj prijatelj”.

Fundametalni koncept ove strategije je inplementiranje CALL binarne opcije kada se cena posle kratkoročnog pada odbije od nivoa podrške i krene u bullish smeru.I pokretanje PUT binarne opcije kada se cena odbije od linije opora i rikošetira u bear trend ,odnosno na dole.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Na primer vidimo iznad minutni  grafikon na valutnom paru USD/CHF,gde cena izrazito predstavlja dobro definisan bearish patern.Kao što možeti videti sa dijagrama imamo četri prosperitetne PUT binarne opcije za pokretanje nakon što cena odbije od linije otpora i počne da pada, na dole,a nakon čeka će opet da se odbije ka gore.
Kada koristite strategiju trenda vi morate striktno definisani linije podrške i otpora u opadajućem,ili rastućem kanalu kao i potencijalne tačke kupovine PUT,CALL.Takođe preporuka je da čekate potvrdu odbijanja cene u vidu jedne zatvorene sveće,tako da u tom slučaju možete definitivno zaklučiti da će cena na primer ići ka gore ili ka dole.Ako ste dobili potvrdu onda u tom slučaju pokrećete vašu PUT ili CALL binarnu opciju podržanu od 60s isteka vremena/expiry time.
Vaš ulog je na primer $5000,povratni procenat je 75%.Imate četri uspešne pozicije (pogledajte sliku iznad),i vaš ukupni profit bi iznosio $4700 za dva sata trgovanja,u koliko reinvestirate svaki put za taj vremenski period.
U koliko ste čitali ranije teme trebalo bi da znate da ne možete uložiti više od $1000,po jednom trgovanju kod većine brokera koji nude trgovanje binarnim opcijama.Iz tog razloga se pominje reinvestiranje .
Nadam se da sada shvatate zašto je 60s tgovanje toliko popularno kod većine investitora koji ulažu svoj novac baš na ovaj istek vremena.

Napomena:
Tema najbolji Time Frame biće u nekoliko nastavaka,jer ako kompletan tekst postavimo samo u jednoj temi biće mnogo predugačak.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum