Forex Stock Exchange Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cyborg Pro
advertisement

Hulk trading robot
advertisement

Yukimura trading robot
advertisement

Cyborg Pro
advertisement

Go down
gandra
gandra
Global Moderator
Number of messages : 3711
Points : 10431
Date of Entry : 2013-01-13
Year : 51
Residence Country : Serbia
https://www.tradingview.com/u/DraganDrenjanin/https://www.mql5.com/en/users/drgandra/seller#productshttps://www.fxjunction.com/?rf=9KPI8Bhttps://www.coinbase.com/join/drenja_4

attention Trend EA + Trend Indikator

Thu Jul 18, 2019 11:58 pm
Pozdrav svima,

Kao sto sam danas i obecao, videcete kako i na koji nacin napraviti svoj sopstveni indikator , i  iskoristiti ga za davanje buy i sell signala za  robotica koji vam je dostupan za preuzimanje. Takodje ovaj indikator mozete koristi i samostalno. Da bi smo kreirali indikator otvorimo nasu mt5 platformu , kliknemo na MetaEditor,  a zatim u gornjem levom uglu kliknemo na New ikonicu. Izaberemo trecu opciju odozgo : "Custom Indicator", kliknemo next, damo ime nasem  indikatoru, a zatim next (ovde nista ne cekiramo), pa opet next (ni ovde nista ne cekiramo ), i na kraju finish. Obrisite sve  i plusnite kod ispod. Zatim Kompajlujte kod klikom na Compile ikonicu. Ovo sam  zaboravio da vam napomenem u tekstovima pre ovog.  Notacija je samo za pocetnike! A zatim proverimo da nema slucajno koja greska ili upozorenje, mada ne bi trebalo da bude, jer kod mene je kod kompajlovan sa 0 error(s), i 0 warning(s).  Klikom na Spojler mozete preuzeti ovaj trend indikator.
custom_trend_indicator.mq5:

Jos nesto da napomenem. Sistem automatski ubaci nas indikator u folder  Indicators. Tako ne berite brigu oko toga. Sad je potrebno da generisemo templejts za naseg robotica. Kliknemo opet na ikonicu New izaberemo prvu opciju Expert Advisor (templates) , next (dajte ime ovom robotu ), next itd.. na kraju finish.  I tako , posto smo generisali  templejts , obrisite sve i plusnite kod iz spojlera ispod. Kompajlujte kod i pokrenite test.
trendy_ea.mq5 :

Robota sam testirao na EURUSD,  GBPUSD, EURJPY , dnevnom vremenskom opsegu, sa inicijalnim depozitom od samo 1000 USD,  i  polugom 1:33.  Rezultati testiranja su sledeci:
EURUSD:
GBPUSD:
EURJPY:

Robot je napravi profit na prva dva valutna para. A na eurjpy mali gubitak negde oko 40 dolara. Tako, sad preostaje samo da se igramo sa logikom koja daje/generise  buy/sell  signal. Zatim potrebno je da se dodaju jos neke stvarcice  kao sto su trjeling stop ili break even  za pocetak. Licno mislim da je pozeljno da se doda samo jedna od te dve opcije. Mozda je trejling stop bolja opcija bar za mene. I jedan i drugi primer imate vec odradjen , tako da vam preostaje samo da ih implementirate u ovaj EA.

Takodje nisam zaboravio moje obecanje koje sam dao ihihi, a odnosi se na jedan komplet operativan EA u kojem su implementirane obe opcije. Vec imam skuckanog robota pod nazivom "Portugalac", tako, eto ocekujte ga uskoro u ovoj sekciji.

Toliko ,odoh.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum