Tema je već obrađena na Forumu
Balkan Pipsa,tako da ja neću ništa dodavati.
Moja preporuka je da svakako treba da je pročitate.
A evo i direktnog linka za ovu temu na Forumu.
[You must be registered and logged in to see this link.]Najaverovtnije balkanpips više nepostoji kao forum pa je to razlog zašto nemožemo da pristupimo na gornjem linku.
O legalnosti trgovanja na forexu možete pročitati i drugi tekst na ovom forumu,tačnije dopunu zakona koji je NBS morala da donese iz razloga legalizacije slanja i povlačenja novca sa vašeg računa ,jer generalno poslovne banke su bile u velikom problemu.
Na primer dođem JA u banku NN i kažem dobar dan molim vas hoću sa mog deviznog računa da prebacim 100 dolara tu i tu oni kažu nemože ja kažem može itd,novac je moj i valjda ja imam pravo da ga trošim gde hoću, takođe kada uplaćujete sredstva sa vašeg računa za trgovanje na vaš matični račun u banci opet problem ,itd,itd.
Život nemože da se zaustavi , ljudi sve više trguju na forexu,nažalost mi uvek kaskako za svetom,valjda zbog prepotopskih shvatanja ljudi koji vode poslovnu politiku.
Ali pošto su poslovne banke bile u velikom problemu usled pritiska svojih klijenata ,jer banke nežele da izgube svoje muštrije ,doneta je uredba koja omogućava da na legalan način uplatite i povučete sredstva sa vašeg računa.
I ako i dalje na websajtu NBS stoji upozorenje da trgovanje na forexu nije legalno ja vam kažem da ovom uredbom "
Закон о тржишту капитала " koja je doneta jeste regulisano i trgovanje na forexu je legalno. Jer vam to omogućava ova uredba. Ako vas nemrzi vi pročitajte celu uredbu ili idite na link ispod i pročitajte samo njen deo koji se odnosi na trgovanje derivatima.
Takođe o uredbi to jest o delu koji nas interesuje možete više pročitati
[You must be registered and logged in to see this link.] , u posebnoj temi na forumu gde je izdvojen deo o trgovanju derivatima.
:P