Па где сте бре фамилијо шта има. Као по обичају почињемо са песмом. Сваком село своје село најтоплије прија а село је моје цела Шумадија,тананана танана две га лепе грле лепи Београд, нема лепшег краја знај,свако воли своје село, а село је моје цела шумадијааааа.
Иииии нови робот је завршен, сад сам га пушово на убрзање. Крв сам пропишо док сам га одрадио. Отишло је скоро два ипо месеца времена на овог робота. Ма мислио сам да ништа од тога бити неће. Робот је за сада одрађен за МТ5 плаформу па након убрзања биће одрађена и његова МТ4 верзија. Или можда одма почнем да радим на МТ4 верзији то јест да трансформишем код, па након што ми се врати фајл само одрадим додатне преправке. Можда и тако буде. Сад ако се питате ко убрзава робота. Па и ја сам направио тим, и то са једним од најбољих, односно са једним од врхунских програмера што Србија тренутно има. Први наш заједнички пројекат је био "The Thing". Наиме робот је радио али ми је требало 135 сати да одрадим оптимизације. То смо скинули на неких 3 сата, па сад ви видите. Човек ради сасвим неке друге ствари, ко што су
backend programing, Node.js, itd, али ето сад радимо на неким мојим пројектима заједно. Значи сад слободно могу рећи да и ја имам тим хахахахаааааааа. Коначно јбг, јер паметнија су двојица неко сам Радојица!
Кад кажем да је један од најбољих, то значи можда је у првих пет програмера у наше државе. Ето одрадили смо "Створа" сад ћемо да одрадимо и овог робота. Наиме код "Створа" су примењена нека једиствена решења јер је код толико конпликован да смо једноставно морали да нађемо решење како и на који начин да га убрзамо. Сад овај нови робот на ком сам искрварио, такође има опет нека нова решења која ни један мој робот нема, и зато је мало спорији, мислим на процес оптимизације. Сад надам се да ће мо наћи решење и за њега. Па да испоручим то људима јер јбг прође два месеца и нешто, а остало ми је још да одрадим конверзију и за МТ4 платформу.
Шта је у ствари нови БТЦ Трејдер. У ствари као и што само име робота каже, робот је намењен за трговање са БТЦУСД. Робот отвара само маркет налоге, и поред своје конплексности прилично сам се потрудио да буде једноставан за коришћење, односно за крајњег корисника и са минималним бројем улаза. Сад идеја је била да са тако мало подесивих улаза корисник контролише цео систем. Е за то ми је требало два и нешто месеца. Током тог времена одрађено је безброј тестова, и сам незнам, колико. Ма најдосаднији посо, шта друго да кажем. Онда било је тренутака кад нисам имао идеју шта даље. Онда сам чак у једном тренутку хтео и да одустанем од њега и да почнем другог робота који треба да тргује са златом. Чак сам нешто и радио по том питању. Па сам се онда поново враћо на крипто робота. Радио на силу, ма не иде и не иде. И онда пре пар дана сам имао онај "А ХА" ефекат, и све одрадио за два дана.
Е сад пошто имам и нарученог робота за трговање са златом, еееее то ће тек да буде изазов, јер до сада ја никад нисам одрадио оваквог робота, и то ће бити мој први робот који ће трговати на ХАУУСД или ГОЛД ЦФД или како год. Шта ту да се одради појма немам у овом тренутку. Кажем нешто сам радио кад сам како да кажем пуко у једном тренутку на крипто роботу, али ћу се борити да и то одрадим људима. Сад ови роботи неће бити доступни нигде исто као и "Створ" јер радим по наруџбини. Алиииии, алииии зато мој дуго најављивани "Предатор Нитро" је постао доступан на MQL5 онлајн продавници, и то по промо цени од $199, до почетка фебруара. Чек прво да вам покажем БТЦ Трејдера, па онда идемо на Нитро.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Е виш, заборавио сам да преименујем име од задње варијабле ал нем везе, хмммм. Ма пуко ми мозак на овом роботу у тоталу. Сад што се тиче логике она је одрађена на бази фази логике, и има чак 17 правила, односно услова који се ротирају, итд. Са овим бројем видљивих и подесивих улаза ви имате могућност контроле целог система. Е то ми је био циљ како да кажем јер, јбг ко ће да ради са педест улаза и више, итд.
Сад идемо на Предатора Нитро.
Као што се може видети из приложеног то је у ствари Предатор али његова Нитро верзија која има мугућност аутоматског отварања свих врста налога. Кликом на падајући мени "Order Type", изаберете Нитро опцију и робот ради, односно отвара све врсте налога. И то Лимит,Стоп, и маркет налоге у ауто режиму. И то само један налог. Сад ако активирате опцију да дуплира трговање, онда робот отвара више врста налога, и лимит, и стоп, и маркет налоге. У овом случају вам је потребан хеџ тип рачуна. Такођер велики број подешавања за трговање од Предатора одговара и за овог робота. Нешто сам тестиро и све ради можда чак и боље. Сад нисам имао времена да се тим бавим јер сам морао да завршим БТЦ Трејдера. Тако да ми остаје са тим да се зезам у наредним данима. Такођер овај робот има и свој лајв сигнал који можете посетити када одете или посетите веб страницу на којој се робот налази. При самом врху видећете линк ка сигналу. Робот се тестира на $5К УСД. Такође робот тргује и на мом сигналу Драгонс Догма на ЕУРУСД на Х1,и то у нитро режиму рада. Што се тиче Нитро сигнала, још увек нисам почео да се озбиљније бавим са њим. Јер тренутно улажем своје време не Драгонс Догма сигнал и на Предатор сигнал. Односно на сигнал на ком тргује само Предатор. Линк ка овом сигналу можете наћи на веб страници од Предатор робота а линк ка Драгонс Догма синалу можете наћи при дну ове теме, и на много других места на форуму.
Што се тиче сигнала Драгонс Догма од скора је регистрован и у ПАММ систем код InstaFоrex Europe форекс брокера. Да је у питању једна од европских регулација можете видети на слици испод на мојој платформи. Само мало.
Желим да напоменем да је InstaFоrex одрадио и неке регулације унутар европске уније. Знам да има одрађену Немачку регулацију, мислим да има и Чешку,сад дал има још, највероватније има, јер искрено нисам даље то провераво. Што се мене тиче то и није битно. Ја са овом компанијом радим око дванест година и никад нисам имо ни један једини проблем. Наиме проблеми настају кад неко користи њихове бонусе, јер једноставно људи не читају услове и правила за одређени бонус који користе, или намеравају да користе, итд.
Што се тиче новина за ову годину, биће их, а тичу се моји јутуб канала. Намереавам да објављујем нов и мало другачији садржај. И то на "@fintechzoneadria", каналу поред програмирања биће објављиван недељни преглед сигнала Драгонс Догма, и биће објављиван преглед тржишта, бар мој поглед и шта ја мислим. Мислим неће то бити неке фенси анализе, стручне. Него сељачке, просте, да свако може да разуме. Јер ја сам човек сељак па стога неће то бити мож вако мож нако. Него има да буде право у коске. Значи, кад мислим да је време за отварање лонг позиције то ћу и рећи. Мислим могу ја да радим ко и други што раде, па то да све лепо накитим, па сад вако па сад нако, па може да буде ово кад се деси ово, или може да буде оно, кад се деси оно.
Значи ја кад читам туђе анализе то је све топ, врх, али сви дају анализу у два смера. Код мене ће бити само један смер, и то мој смер, па ако сам се зајебо, зајебо сам се. Ево на пример за ХАУУСД. Шта сам ја овде реко на форуму прошле недеље, шта сам реко, односно написо у другој теми, показо чарт са моје платформе, итд. У ствари погледајте чарт изнад. Сад јбг нисам ја неки фенси тип који зна лепо све да прича то јест изражава се. Него просто сељачки, да цео свет разуме. Мислим нисам ја увек у праву има ту и промашаја, ал оно што је битно је да има више како да кажем тачних анализа од нетачних. То је важно.
Него заборавио сам да напоменем да је цена прасића отишла баш. Сад ако неко има нпр. десет комата па прасићи ту негде око триес пет кила , мислим назимад, има да трља руке. Ја све продо. Сад јбг нисам имо неку количину, пар комада јер сам нешто оставио и за мене. За Божић, па иде Светио Јован, значи слава. Ал није лоше. Сад цена кукуруза није мала ка ни других житарица, соје, жита, јечма, као ни неких примеса које се користе да би направио концетрат, ал све кад се сабере и одузме није лоше. Него да се вратим на тему.
И тако да се вратим на јутуб. И као што рекох сад сам нашо мало времена и почећу да радим на поменутом каналу. Верујте биће занимљиво, јер не интересује сваког програмирање. Што се тиче видео влога "Преправљамо Форекс Робота", и то ће да се настави. Мислим биће објављено још пар видеа да завршимо овог робота заједно. Биће то мало убрзано и нећу куцкати код током вида, да би смо убрзали целу причу и да видео не траје дуже од пет до десет минута. Даље као што рекох једном недељно иде рекапитулација шта се дешава на Драгонс Догма сигналу. Исто тако биће и један видео где ћу вас упознати са InstaFоrex брокером, или ће то бити у мом првом видеу о Драгонс Догма сигналу. Сад видећу то.
Даље мој други канал "Algorithmic Trading System" који је на Енглеском такођер ће добити нови садржај, и недељни преглед за Драгонс Догма сигнал. Сад јбг немо да ми се смејете јер мој Енглески није баш савршен али надам се да ће би разумљив, јер колико видим по статистици прегледа, веома мали број људи користи титлове. Можда неких десет посто или мање, тако нешто. Такође биће објављени нови прегледи за моје роботе јер има доста промена од времена када је актулени видео материјал објављен.
Ајмо кад сам већ овде да видимо шта ја мислим да ће да буде са ХАУУСД.
Х4
Ако погледамо графикон видећемо да је цена кренула у бочну корекцију, која ће да траје немам појма. Међутим моја очекивања су као и увек нереална, и ја мислим да ће, односно мој први таргет на злато је негде око 1900 УСД, мање више. Идемо да видимо ширу слику и на недељни графикон.
Сад пошто видимо ширу слику мошемо закључити да ипак овај како да кажем нагли покрет цене злата ка вишим врховима и није тако нереалан. Моје очекивање се јасно види. Односно мој први таргет на Злато. Искрено очекујем да се затворим ове недеље без скалпирања позиције. Ова позиција је отворена током прошле недеље, тако да нем појма, ја мислим овако. Сад јбг ко зна?
Ето драги пријатељи, то је то. Надам се да сте имали живце да испратите ову тему до краја. Толико за данас. Одох.