Има доста новина о којима ћу писати почев од данас, јер једноставно нисам стигао. Проблем са колима, проблеми са роботима, проблеми са MQL5 вебсајтом. Ето на пример данас је пао и једно време није радио. Након тога сва статистика ми је нестала

Акихико
Је робот који је напокон добио неки крајњи изглед или облик. Доста тога сам покушао са овим роботом а све у циљу да од њега направим, задовољавајући крајњи производ то јест робота који се разликује од других мојих робота, и који ће да генерише позитивне резултате током трговања, то јест профит.
Изглед робота са улазима:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Акихико је активан на ЦХФЈПИ валутном пару са новим подешавањима. Значи одрадио сам потпуно нове оптимизације за ову задњу верзију, па видећемо, видећемо. А сад погледајмо део фајла од моје задње оптимизације:
Шта велите, има потенцијала. Нешто од овога користим, али појма немам шта сам изабрао,а није ни важно, јер има доста добрих профита са веома малим релативним падом. Мислим да је старт био хиљарка, и то је то што се тиче овог робота, биће детаљан опис до нове године. Идемо даље. Следеће шта има ново је, коначно сам одрадио бесплатну верзију робота Ема и сада постоји лака верзија робота и про верзија. Основна разлика између ове две верзије је у улазима, Једна верзија има одрађене константе, а друга има могућност подешавања и оптимизације одређених улаза.
Сад ћу да вам покажем у чему је разлика.
Изглед робота ЕмаЛајт:
Изглед робота ЕмаПро:
Све има своју цену. У томе је поента. ЕмаЛајт кошта педест долара, а ЕмаПро 250, и ако мислим да је то мало за про верзију али ето нека буде толико. Генерално сви моји роботи имају исту цену од 50 долара за пет лиценци. Само ЕмаПро је пет пута скупља. То никако незначи да су остали роботи мање квалитетни, напротив. Ишао сам са истом ценом за све чисто из практичних разлога. Ево на пример Хулк, има педесет сигнала а кошта само 50 долара, Кварк има један сигнал а цена је потпуно иста. Немам појма, тако сам нешто одлучио, и то је то. Што се тиче ЕмаПро робота она остаје на тренутном ценовном рангу, и ту нема промена. Што се тиче логике код ЕмаЛајт и ЕмаПро верзије она није само везана за индикаторе, већ сам конбиновао "priceaction" са класиком, брзи спори МА плус одређена "ontick" логика. У принципу роботи дођу као неки хибриди. Укратко ЕмаЛајт је напредна верзија бесплатног робота Ема и осакаћена верзија ЕмаПро робота. Основна карактеристика за сва три робота је рад са структуралним подацима, а што им омогућава врхунске резултате. Погледајте слику од оптимизације за ЕмаЛајт:
ЕмаПро опт фајл:
Слика говори хиљаду речи, тако да нема потребе ништа да вам објашњавам.
Што се тиче ова два робота мислим да у скорије време неће бити никакве надоградње. Радићу оптимизације, филтрираћу податке, а све у циљу добијања што бољег резултата са што мањим релативним падом. Даље, оно што је ново је нови скалпер. О томе сам већ писао, имам све што ми треба, па можда и он буде готов ускоро. Име сам му дао по једном мом клијенту из Немачке "Jürgen". Има слика има све само фали код, хахаха.
Али сад у овом тренутку, стварно нема снаге. Изгорео сам на две Еме и поправкама на Акихику. Посетите моју продавницу : https://www.mql5.com/en/users/drgandra/seller#products и видећете да ни један једини детаљ о роботима нисам написао, ама ништа, јер нисам се тим бавио. Знам срамота,али кад стигнем биће и то. Колико ме сећање служи мислим да сам радио и неке надоградње Аладина, тако да је и овај робот добио неки свој крајњи изглед. И то би било то драги пријатељи, уживајте и видимо се у овој теми, кад се видимо.
Одох